Ouders

Nieuwsgierig bij welke vereniging uw zoon of dochter lid is geworden of wil worden? Lees verder en kom erachter!

Wat is een studentenvereniging?

Een studentenvereniging is een vereniging voor en door studenten. Dit houdt in dat enkel studenten lid mogen worden en de hele vereniging runnen en verbeteren. Dit doen ze door bijvoorbeeld actief te worden in een commissie of een jaar lang Bestuur te gaan doen. In een studentenvereniging leer je veel verschillende mensen kennen, je verbreed je horizon en doet ervaring op met het combineren van verschillende activiteiten met studie.

A.S.V. Dizkartes is de grootste studentenvereniging van Nederland die geen ontgroening kent. Bij ons staan de pijlers Gelijkwaardigheid, Diversiteit en Dynamiek hoog in het vaandel. Met bijna duizend leden en een eigen pand in het hart van het centrum van Groningen is Dizkartes niet meer weg te denken uit het Groninger studentenleven. Dat terwijl A.S.V. Dizkartes pas is opgericht op 24 augustus 1990!

Dankzij het unieke karakter van de vereniging is Dizkartes uitgegroeid tot de derde grootste vereniging van Groningen en de negende grootste vereniging van Nederland. Tijdens deze groei is de identiteit altijd bewaard gebleven. Bij Dizkartes is er voor iedereen de ruimte om zichzelf te ontplooien op zijn eigen manier. Door de vele verbanden, zoals jaarclubs, commissies en disputen, is er voor ieder wat wils.

Dizkartes en studie

Binnen Dizkartes vinden wij studie natuurlijk een belangrijk onderdeel van het studentenleven. Wij spelen daarom ook in op het studieklimaat wat momenteel heerst. Bij Dizkartes is niets verplicht, dus uw zoon of dochter kan zijn of haar tijd helemaal zelf inrichten. Iedereen kan ook zo actief worden als hij of zij zelf wil. Wij organiseren elk jaar in samenwerking met onze oud-leden een Dizkartiaan 2.0 verkiezing. Dit is de verkiezing waarbij de Dizkartiaan die het beste zijn of haar studie weet te combineren met het actieve lidmaatschap. Hiernaast hebben wij op de site een digitaal studieplatform waarop onze leden samenvattingen, boeken en oefententamen kunnen uitwisselen. Tot slot is uit onderzoek gebleken dat studenten die lid zijn bij een studentenvereniging sneller hun BSA halen dan studenten die dat niet zijn.

Doordat je actief lid kan worden bij Dizkartes kun je aan je CV werken. Bedrijven moedigen over het algemeen het actief zijn naast je studie erg aan, waardoor je dus bouwt aan je toekomst wanneer je lid bent bij Dizkartes.

Kosten studentenvereniging

Bij Dizkartes betaal je als lid contributie om lid te mogen zijn. Dit bedraagt per jaar slechts 110 euro. Dizkartes is een vereniging en zal nooit begroten op winst. Hierdoor liggen onze prijzen voor de leden laag. Zo kunnen wij voor een lage prijs reizen, carrièredagen, feesten of een biertje aanbieden.

Informatievoorziening

Bij Dizkartes hebben wij veel leden die zich actief inzetten voor de vereniging en diverse activiteiten organiseren. Zo is er een Ouderdagcommissie die elk jaar een broertjes- en zusjesdag en ouderdag organiseert. Tijdens de ouderdag worden de ouders van onze leden uitgenodigd op onze sociëteit waarna zij de vereniging en de stad wat beter leren kennen. U zult over de ouderdag op de hoogte worden gebracht per mail.
Als ouder van een Dizkartiaan ontvangt u enkele keren per jaar een digitale nieuwsbrief met daarin een verenigingsupdate. Zo blijft u op de hoogte van wat er speelt binnen de vereniging!

Bijdragen

Als ouder heeft u de mogelijkheid om Dizkartes op bepaalde gebieden te sponsoren. Zo kunnen ouders al jaren geld doneren welk besteed wordt aan niet-drank gerelateerde activiteiten en zaken. Hierbij valt de denken aan pionnen voor de hockeydiscipline, muziekinstrumenten voor de Dizkartesband, hesjes voor de voetbaldiscipline of een nieuwe tafel en vloer voor in de bibliotheek. In de digitale flyer (die u rechts naast de titel 'Bijdragen' vindt) kunt u lezen over de disciplines en wat er met het geld wordt gedaan. In de digitale nieuwsbrief staat ook elk jaar een update over het gedoneerde geld, zo blijft u op de hoogte wat er met uw geld gebeurt.
Wilt u doneren aan de vereniging? Dit kunt u doen door een bedrag over te maken naar NL06RABO0385135440 ten name van ASV Dizkartes, onder vermelding van: Sponsoring niet-drankgerelateerde activiteiten. Hartelijk bedankt!