Gesponsord bericht: Euro’s besparen als je op jezelf gaat?

Geplaatst op do 08 jun Sta je op het punt je studentenleven achter je te laten en je studentenkamer in te ruilen voor een huur- of koopwoning? Daar komt heel wat bij kijken. In een studentenhuis heb je geen omkijken naar het betalen van gas, water en licht. Je huurt een kamer inclusief deze kosten en je hebt waarschijnlijk geen idee hoe deze tot stand komen of hoeveel je ervoor moet betalen. In deze blog meer informatie over energie(besparing).

Energieleveranciers
Er zijn talloze energieleveranciers op de markt die je maar al te graag "binnen" willen halen. Bij de ene maatschappij krijg je een slimme meter cadeau (een meter die je op afstand kunt aflezen en bedienen) bij de andere krijg je weer een lager tarief aangeboden of een tablet en ga zo maar door. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Welke energieleverancier past bij jou en nog belangrijker, welke is het voordeligste? Hier een handige site om alle aanbieders te vergelijken en te beoordelen.

De keuze gemaakt
Je hebt een keuze kunnen maken voor een energieleverancier. Zij regelen de aansluiting en zorgen ervoor dat je online je verbruik in de gaten kunt houden. Dit is tegenwoordig bij vrijwel alle leveranciers zo. Op die manier kun je ook je termijnbedrag, het bedrag wat je maandelijks moet betalen weer aanpassen. Daarnaast beschikken de meeste leveranciers ook over een app waarmee je hetzelfde kunt doen. Let wel op bij het maken van een keuze voor hoe lang je aan het contract vast zit. Dit kan een jaar zijn, drie jaar zijn, maar ook vijf! Overstappen is ook mogelijk, maar dan moet je goed laten informeren of je nieuwe leverancier de kosten voor de overstap wil betalen. Je kan eenvoudig je energie vergelijken op een vergelijkingswebsite.

Jaarnota
Aan het eind van ieder kalenderjaar is het tijd om de balans op te maken. Dat houdt in dat alle kosten die je gedurende het jaar gemaakt hebt, opgeteld worden. Betaal je per maand meer dan je verbruik, dan krijg je geld terug. Het is aan te raden om je termijnbedrag, het bedrag wat je maandelijks moet betalen, wat hoger te zetten zodat je aan het eind van het jaar een leuk bedrag terug krijgt.