GESPONSORD BERICHT: AUTOVERZEKERING.NL

Geplaatst op do 05 okt Rijstijlverzekering perfecte oplossing voor jongeren
Een autoverzekering afsluiten is tegenwoordig zo makkelijk nog niet voor jongeren. En dat terwijl studenten het wel nodig hebben. Een rijstijlverzekering zou een mogelijke oplossing kunnen zijn.

Een verzekering afsluiten voor jongeren is een steeds groter probleem aan het worden. Studenten betalen relatief veel premie en verdienen nog niet zo veel. Een goedkope autoverzekering afsluiten is voor jongeren hierdoor vaak niet haalbaar. Bovendien betalen jongeren al jaren meer premie dan anderen, puur omdat jongeren volgens verzekeraars meer schade rijden. Verzekeraars sluiten ook minder vaak een verzekering af aan jongeren blijkt uit onderzoek. Kunnen jongeren hun auto nog wel verzekeren in de toekomst?

Misschien kan een rijstijlverzekering dus de oplossing zijn. Omdat het verschil in premie betalen en selecteren op risico's steeds meer oneerlijk wordt gevonden, zoeken verzekeraars naar nieuwe oplossingen. Zo kwam ook de rijstijl/rijgedrag verzekering boven water. Deze verzekering is gelijk een voorbeeld van de verbeterde techniek: Via een klein kastje in de auto wordt het rijgedrag gemeten en op basis hier van wordt de premie betaald. Hoe onvoorzichtiger het rijgedrag, hoe hoger de premie.

Het kastje meet verschillende dingen aan het rijden. Zo meet het bijvoorbeeld hoe abrupt je remt, hoe hard je rijdt ten opzichte van de maximumsnelheid en hoe hard je optrekt. Bijna alle verzekeraars die de rijstijlverzekering aanbieden hebben ook nog eens een app die laat zien hoe je rijdt. Deze app geeft tips hoe je beter kunt rijden, en meldt het gelijk zodra je rijgedrag gevaarlijk wordt. Als je rijgedrag goed is, vormt zich een totaalscore die van de normaal gesproken premie als korting wordt afgetrokken. Als je goed rijdt krijg je meestal 40% korting op de premie. Rij je vreselijk gevaarlijk, dan betaal je dezelfde premie als bij een normale autoverzekering. Je rijgedrag bepaalt dus de hoogte van de premie. Dit is 100% eerlijk, je wordt voorgetrokken of achtergesteld op redelijke feiten.

Is een rijstijlverzekering een goede vervanger? Ja zeker, zelfs voor volwassenen is dit een betere verzekering. Je hebt het heft volledig in eigen handen en de meeste gevallen komen mensen goedkoper uit. Ook ga je er vanzelf veiliger van rijden, het scheelt niet alleen geld!
Je kunt altijd een afspraak maken met een financieel adviseur om verzekeringen af te wegen.

Bron: Autoverzekering.nl