Overstappen.nl

Geplaatst op wo 10 jan Waarom je huisbaas jouw studentenflat moet isoleren
Wij hebben in Nederland niet zoveel last van tropische temperaturen. Vooral in de winter hebben we, om onszelf warm te houden toch nog echt de verwarming nodig. Maar een verwarming is niet de enigste oplossing. Zet je bijvoorbeeld een raam open, dan gaat veel warmte verloren is verspil je veel energie. Het plaatsen van isolatie in je woning is een alternatieve oplossing. Dit is een goede oplossing, want er kan veel energie en geld mee bespaard worden.

Redenen om je woning te isoleren
De natuurlijke brandstoffen raken steeds meer uitgeput, wat het gebruik van alternatieve energie noodzakelijk maakt. Velen maken bijvoorbeeld al gebruik van zonne-energie. Thuis kan je energie besparen door zuinig om te gaan met de verwarming en een goede isolatie is daarbij een heel goed hulpmiddel. De warmte van de verwarming gaat snel verloren, maar niet bij een goede isolatie. Een goed geïsoleerde woning zal juiste de warmte vasthouden. Zo hoef dat je niet telkens extra bij te verwarmen. Dit heeft tot gevolg dat de CO² uitstoot omlaag gaat en je minder gebruikt hoeft te maken van natuurlijke energiebronnen. En bijkomstig voordeel is dat het enorm in de energiekosten kan schelen!

Een goede isolatie in huis is niet alleen in de koude winterdagen van belang. Ook als de temperaturen in de zomer flink stijgen is het belangrijk om een goed geïsoleerde woning te hebben. Hoewel we dan niet vaak een lange periode van tropische temperaturen hebben, blijft het toch lekker koel in huis en hoef je geen gebruikt te maken van een airco of een ventilator.

Belangrijk bij het isoleren
Als je huisbaas het plan heeft om je studentenflat te isoleren, kan hij veel energie besparen. Het bespaarde bedrag kan dan gemakkelijk van de maandelijkse huurprijs afgetrokken worden. De hoogte van deze besparing hangt wel van enkele factoren af. Een belangrijke factor is bijvoorbeeld het soort gebruikte isolatiemateriaal en de dikte ervan. Een andere factor is de wijze waarop de isolatie is geplaatst. Het is heel belangrijk dat de plaatsing juist wordt uitgevoerd. Zo worden problemen in de toekomst voorkomen. Om te voorkomen dat je last krijgt van condensatie en daarop volgend schimmels, dient er dik en geschikt isolatiemateriaal geplaatst worden. Schimmels zijn namelijk schadelijk voor zowel de muren als voor je eigen gezondheid.

Met de huisbaas om tafel
Als jij denkt dat het mogelijk is om je studentenflat te isoleren en daarmee jaarlijks veel geld valt te besparen, ga dan met je huisbaas om tafel. Kom wel met goede en bruikbare argumenten, want ook voor je huisbaas moet isoleren iets opleveren.

Er is nog een manier om energiekosten te besparen en dat is om over te stappen naar een andere energieleverancier. Via Overstappen.nl kun je jaarlijks van de welkomstbonus profiteren en ontvang je energie aanbiedingen van de energieleverancier. Wacht dus niet en start direct met energie vergelijken.